Matrigma Test – Hur man förbereder

Det är viktigt att förbereda sig för Matrigma-testet före testdagen. Genom att öva ökar du dina chanser att klara testet och du minskar också stress vid själva testet.

Matrigma-testet publicerades 2010 av det svenska företaget Assessio och är idag en del av olika multinationella företags rekryteringsprocesser. Denna utvärdering, även känd som Hogan Matrigma, mäter en kandidats allmänna mentala förmåga. Även om det inte är så standard som andra bedömningar av kognitiv förmåga, är detta test en användbar prediktor för jobbprestanda.

Till skillnad från många andra utvärderingar du kan möta under urvalsprocesser har Matrigma Test ett ovanligt icke-verbalt format. Därför är det viktigt att du tränar innan du gör själva utvärderingen för att bekanta dig med dess format. Genom att göra det kommer du att ha en fördel jämfört med andra kandidater.

Som nämnts tidigare utvärderar Matrigma en persons kognitiva förmågor och används för att förutsäga karriärsframgång. Därför kan du förvänta dig frågor som testar dina inställningar för noggrann problemlösning, logisk resonemang och förmågan att förstå ny information – kritiska färdigheter i alla jobb.

Sammantaget består Matrigma Test av ett format med en fråga som kallas abstrakta resonnemangmatriser. Dessa frågor är vanligtvis 3 × 3 rutnät som innehåller en serie objekt / grafik som följer specifika logiska regler. Det finns sex tillgängliga alternativ för dig att välja mellan ⁠— för att göra det måste du tolka logiken bakom cellerna i matrisen.

Bedömningen finns på 20 olika språk, inklusive engelska, spanska, svenska, italienska, portugisiska och tyska. Det är en datorbaserad utvärdering, och som många andra utvärderingar av kognitiva färdigheter finns det ingen straff för fel svar.

Vanligtvis kommer du att möta en av två olika versioner av bedömningen:

Klassisk Matrigma

Detta format är den mest populära versionen av testet. Det är också den längsta, med en tidsperiod på 40 minuter för att svara på 35 frågor. Som ett resultat kommer du att ha cirka 1:15 minuter att besvara varje fråga.

Tänk på att frågor ökar i svårigheter när du fortskrider hela testet. Observera dock att det kan vara slumpmässiga lättare (eller svårare) frågor blandade in.

Anpassningsbar Matrigma

Även känd som Matrigma 2, den här versionen innehåller ett nyare format av den traditionella utvärderingen. Som ett resultat är det mindre vanligt. Den består av 40 frågor som ska besvaras på 12 minuter – vilket ger kandidaterna exakt en minut per artikel.

Med tanke på att denna version är anpassningsbar beror svårighetsgraden på frågorna på svaret på föregående fråga. Därför kommer följande objekt att vara svårare för varje fråga du svarar korrekt. Om du alltså svarar fel, kommer nästa fråga att minska i svårigheter.

Slutligen måste du veta att Matrigma-testresultatet är strikt konfidentiellt. Vilket innebär att du bara vet om din skiljetecken var “genomsnitt”, “under genomsnittet” eller “över genomsnittet.” Baserat på tidigare erfarenheter kommer svar på minst hälften av frågorna korrekt (18 till 20 över 40) att resultera i ett “genomsnitt” ‘ Göra.

För att lyckas klara bedömningen måste du dock vara inom 20%. Så var beredd eftersom Matrigma Test-resultatet handlar om hur många problem du lyckades lösa effektivt inom den givna tidsbegränsningen.

Populära företag använder Matrigma-bedömningen

Start practice today and improve your hiring chances

GE HealthcareMTR Red Bull
 Karolinska SjukhusetAdidas 
Generali GroupMunich ReHeineken
Norwegian AirlinesArlaSwedavia
VolvoEricssonMINOR Hotels 
FamiljebostäderEmersonAdecco

Att öva Matrigma online är det bästa sättet att uppleva den verkliga känslan du kommer att uppleva när det är dags att ta det verkliga testet.

Start practice today and improve your hiring chances

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *